Lins-recept

denna sida är under utveckling.

Vill du äta nyttigt och behöver recept? Här får du hjälp !

Floralinser i körsbärstomatsås med ostgnudi
recept av Frida på bloggen Bardokado

Floralinser är små linser som ska lanseras i Sverige. Linserna kommer från det franska Berry. Linser passar till massor med olika maträtter. Floralinserna är små och har en fast konsistens. Det gör att de inte kokar sönder som ex.vis röda linser.

Jag lagar floralinserna i en sås gjord på körsbärstomater. Tomatsåsen blir ett gott tillbehör till fetaost- och ricottagnudi. Gnudi påminner mycket om de svenska kroppkakorna men kommer från det italienska köket. Durumvetet gör att ostbollarna får en ”hinna” som påminner om pasta. Riktigt gott och enkelt! Denna rätt är den perfekta bjudningsrätt då den är lätt att förbereda och lätt imponerar på gästerna.

se fortsättning på www.bardokado.com


Lins och aubergineröra (2-3 pers)
recept av Amir Broomand

1 dl gula linser

1 stor gul lök

1 st stor aubergine

1 ägg

2 klyftor vitlök

2 msk tomatpuré

1 msk senap (jag använde extrastark whiskeysenap)

2 msk olja

Salt, peppar och andra kryddor efter smak (jag använde grillkrydda och timjan)

Vatten vid behov

Koka linserna tills de blir mjuka. Häll av kvarvarande vatten och lägg dem åt sidan tills de ska användas. Tärna auberginen i små bitar, krossa vitlöken och lägg dem tillsammans i en stekpanna med olja, salt, peppar och valda kryddor. Stek tills auberginen blir helt mjuk (nästan mosad). Tillsätt lök och fortsätt steka tills även löken blir genommjuk.

Tillsätt nu tomatpuré och senap och värm upp. Tillsätt de kokta linserna och stek i ca 10 minuter. Vid behov tillsätt vatten så att maten inte bränns vid. Sist tillsätt ett ägg och rör om ordentligt, Låt stå på värme ca 1 minut.

Kan ätas till ris eller som fyllning i wraps.

Söt sallad på isbergsallad med gröna linser(2 pers)
recept av Amir Broomand

2 dl yoghurt

1/2 liten isbergsallad

1/2 dl gröna linser

2 msk honung

Koka linserna tills de blir mjuka. Häll av kvarvarande vatten och låt kallna. Strimla och skölj isbergsalladen. Häll yoghurt i ett skål tillsätt honung och gröna linser och rör om tills allt blandas väl. Tillsätt isbergsalladen och rör om. Bon appétit.